7 skarpe til Michael Libens

I dag er du ejer og direktør i Provize. Hvad lavede du før, du blev selvstændig?

Jeg har en baggrund fra virksomheder som Explit, SAP, Oracle, Ernst & Young og American Management Systems, hvor jeg har beskæftiget mig med projektledelse, projekt-rådgivning, IT-rådgivning og foredrag.

Og hvad er din uddannelsmæssige baggrund?

Jeg har en Master Degree i IT, Kommunikation og Organisation fra Syddansk Universitet, samt certificeringer som PRINCE2 og IPMA projektleder. Derudover har jeg gennemført INSEADs “Executive Management Programme” med fokus på Strategi, Innovation og Ledelse.

Hvilken type systemer arbejder du primært med?

Jeg har 20 års succesfulde resultater indenfor lokal og international implementering og optimering af CRM, SCM, HRM og ERP-systemer og forretningsprocesser. Ofte har det også været projekter, der har en del systemudvikling involveret.

Kan du sætte ord på dine kernekompetencer?

Jeg er forretningsorienteret, struktureret, resultatfokuseret og særdeles stærk indenfor strategi, planlægning og gennemførsel af projekter, hvor IT- og proces-optimering spiller en væsentlig rolle. Og så har jeg det rigtig godt med ansvar og i førertrøjen, hvor jeg kan styre processen effektivt og lede et team til et fælles mål.

Hvad har du på din succesliste?

Det er nok bedst at spørge mine kunder! Du kan læse, hvad de siger om mig her. Selv kan jeg sige, at jeg har deltaget i mere end 25 succesfulde projekter og haft projektledelsesansvar for ca. 15 SAP, Microsoft, Salesforce og Taleo projekter. Jeg har styret og ledet projekter på op til 200 mio. dkk. med op til 200 aktive projektdeltagere – med globale og lokale teams fra både Europa, Asia Pacific og US regioner.

Hvad laver du udover projektledelse?

Jeg er ret vild med at skrive artikler og er forfatter på en række artikler som “Vi er bagud med CRM” i Sælgeren (2005), og “Trusted Advisor” i Børsens Ledelshåndbog om ERP (2007). Jeg bidrog også til bogen “The Big Book of SAP Upgrades”, udgivet af Panaya (2009). Derudover elsker jeg at holde foredrag og workshops for bl.a. ComputerWorld, JCI, på konferencer og for flere virksomheder, med emner som f.eks. ”Den professionelle projektleder”, ”Kritiske faktorer i CRM projekter”, ”CRM, Digital Marketing & Social Media”, ”5 erfaringer fra Cloud-baseret  IT implementering” og ”Ny teknologi og projektledelse”.

Hvad laver du, når du ikke arbejder?

Så er jeg sammen med min familie og mine venner. Det betyder rigtig meget! For at holde hovedet klart, tager jeg gerne en løbetur eller en tur på mountainbike i skoven. Når der skal slappes helt af, er det ofte med en god bog – og gerne med udsigt over italienske eller franske vinmarker.